Succesverhaal van Maaike

maaike's succesverhaal

Het keerpunt

Soms zijn er momenten in je leven waarvan je achteraf weet, dat het een keerpunt was. Zo’n punt bereikte ik in februari 2017. Ik stapte binnen bij de ‘no excuses’ sportschool: de sportschool die 24/7, 365 dagen per jaar open is. Zodat ik nooit kon zeggen: ‘Nee, ik kon niet, de sportschool was dicht’. En daar in die sportschool ging ik op de weegschaal staan en viel er bijna af. Wat ik daar voor getal zag staan, heb ik alleen eerder gezien toen ik bijna ging bevallen. Daar, op dat moment en die plek besloot ik dat er meer nodig was dan een rondje door de sportschool. Het was tijd voor een personal trainer met een flinke zweep.

De start

Zo kwam ik bij Inez Schuitema terecht. Wat mij aansprak was haar persoonlijke verhaal, waarbij ze uitlegde dat ze zelf ook geworsteld heeft met haar gewicht. Zij weet daardoor zelf wat de valkuilen zijn. En uiteraard was ik overtuigd van haar kennis van zaken op het gebied van effectief trainen. Mijn doel om te starten met dit traject was weer fit worden. Inez heeft een aanpak gemaakt die daar goed bij aansloot. Veel aandacht voor corps stability en een start met krachttraining. Daarnaast trainde ikzelf minimaal drie keer in de week, waarbij ik vooral intervaltraining ging doen. En ik had besloten om voortaan alleen nog gezond te eten. Ik had niet echt een doel om af te vallen, maar ik wilde wel graag een gezond BMI hebben. Door alle verhalen die ik had gelezen over vrouwen boven de 45 en afvallen, had ik hier geen hoge verwachtingen van.

De trainingen

Vanaf het begin vond ik het heel prettig dat Inez goed naar me kijkt als persoon. Op haar website beschrijft ze dat de meeste mensen ongeveer dezelfde doelen hebben. Fit worden, afvallen, kracht opbouwen. Maar elke persoon is anders, reageert anders op training en ieder heeft dus een eigen aanpak nodig. Ik heb aan den lijve ondervonden dat Inez hier heel goed in is. In de vier maanden dat ze me heeft begeleid, wist ze precies wat ik nodig had. Een schop onder mijn kont, een loodzware training waardoor ik amper nog kon lopen of juist gas terug omdat ik andere dingen aan mijn hoofd had. Per training bekeek ze dat. Natuurlijk had ze van tevoren een plan gemaakt, maar gedurende een training kon ze de oefeningen aanpassen naar gelang de situatie. Inez is gewoon een heel prettig mens om mee samen te werken. Elke training was leuk, we hebben veel lol gemaakt. Haar steun en aanmoediging waren voor mij heel waardevol. Een trainer waar ik harder voor ga lopen, letterlijk en figuurlijk.

De doorbraak

In februari heb ik de knop omgezet. Gezond eten en trainen waren voorlopig de codewoorden.

Langzamerhand verbeterde mijn conditie en kon ik zwaarder gaan trainen. Ik begon het weer lekker te vinden om te zweten, om hard te werken en om pijn te lijden. Er is één training die voor mij de doorbraak is geweest. Ik had als tussendoel gesteld, om begin mei een run van 5 kilometer in een half uur te lopen. Dat betekent 10 kilometer per uur lopen, wat op dat moment best een uitdaging was. Om te kijken hoe het er met mijn conditie voor stond, zette Inez mij op de loopband voor een intervaltraining. Twee minuten rennen, dan twee minuten rustiger en dan weer volle kracht vooruit. We begonnen op 9km, daarna 9,5km, 10km, 10,5 km. Het werd zwaarder en zwaarder en ik dacht dat ik dit niet kon. Maar Inez zette gewoon vrolijk elke keer de loopband een tandje sneller. Tot ik uiteindelijk op een snelheid van 12km aan het rennen was. Dat was het moment dat ik dacht: ‘Ik kan het wel!’. Eigenlijk was dat het moment dat ik zelf vertrouwen kreeg dat me dit ging lukken. Ik zou

weer een fitte sporter met een gezond gewicht worden.

 

De opbrengst

Na vier maanden hard trainen en gezond eten, mag ik zeggen dat ik heel wat bereikt heb. In de eerste plaats is mijn mindset veranderd. Het is niet de vraag of ik tijd heb om te sporten, maar wanneer ik tijd heb. Sporten is zo vanzelfsprekend geworden, het is een vast onderdeel in mijn leven. Verder heb ik dat gezonde BMI weten te bereiken. In deze periode ben ik 15 kilo afgevallen. Leeftijd hoeft dus niets in de weg te staan. Veel belangrijker is om er zelf in te geloven. Natuurlijk heb ik het zelf gedaan, was ik degene die de eerste stap zette. Maar de steun van mijn omgeving en vooral de aanmoedigingen en steun van Inez maakten het een stuk makkelijker!