Succesverhaal van Hester

hester's succesverhaal

Samen met een vriendin ben ik begonnen met personal training bij Inez. Mijn vriendin wilde graag wat strakker worden voor haar bruiloft. Ik ging mee als support en kon zelf wel wat motivatie gebruiken. Mijn doel was in eerste instantie afvallen en vooral strakker worden.

Mijn vriendin en ik hadden twee keer per week een training van Inez, één keer samen en één keer apart. Dit op advies van Inez, want ieder lichaam is anders en heeft ook daarom ook verschillende oefeningen nodig. Doelen kunnen hetzelfde zijn, de uitvoering en het doel bereiken is persoonlijk.

In eerste instantie hebben we vooral gewerkt aan de conditie en het op de juiste manier uitvoeren van de oefeningen. Ik sportte al best wat jaren, maar tijdens de trainingen met Inez kwam ik erachter dat ik heel veel oefeningen niet goed uitvoerde of dat ik het mezelf makkelijke maakte. We zijn daarom in eerste instantie op rustig niveau begonnen.

Ik had bijvoorbeeld moeite met de squat, het lukt me niet om hierin diep genoeg te gaan. Inez is op zoek gegaan naar wat dit kon zijn. Ze heeft me verschillende oefeningen laten doen om te kijken waar het ‘’probleem’’ zat. Uiteindelijk kwam ze erachter dat mijn spieren te kort waren en dat ik daarom extra moest stretchen om dit te verbeteren. Ze gaf me stretch- oefeningen en doordat ik die elke training deed, verbeterde het squaten enorm!

Dit vind ik het leuke aan Inez haar werkwijze, ze kijkt verder dan trends in oefeningen maar ze wil je ook echt helpen om verbetering te krijgen, ze bijt zich hierin vast totdat ze de oplossing heeft gevonden.

Naast haar deskundigheid is ze ook gewoon een gezellige chick! Ze weet me goed te motiveren, zelfs als ik er totaal geen zin in heb. Hierdoor weet ik iedere training meer uit mezelf te halen. Naast een enorme motivatie is het trainen ook erg gezellig, er wordt genoeg gelachen en gekletst. Ondertussen word ik afgemat, wat ik heerlijk vind, maar na de training voel ik me herboren!

Nadat m’n vriendin getrouwd is, heb ik besloten toch nog graag in m’n eentje door te gaan. Doelen behalen op fitness gebied is niet gedaan binnen vier maanden, volgens Inez is dat de fout van veel mensen, te snel willen. Dit advies heb ik ter harte genomen en ik ga daardoor lekker nog een half jaar door. Doordat ik nu in de sportschool met gewichten train, merk ik vooral verschil in mijn energie, welke verbeterd is, daarnaast zie ik steeds meer spieren verschijnen en wat vet verdwijnen. Maar het belangrijkste is, dat ik weer met plezier train en zin heb om te sporten, en op de dagen dat ik dat niet heb dan trekt Inez mij erdoor!