Biografie

Naam:                         Inez Schuitema
Geboren:                    8 maart 1990, Stadskanaal
Woonplaats:              Groningen (stad)
Loopbaan:                  Fitness Trainer sinds 2009
Personal Trainer sinds 2014

Sinds 2009 ben ik met veel passie actief als trainer en coach. Mijn hele leven zeer actief geweest – met name judo en kickboksen – maar toch ontwikkelde ik vanaf mijn 14e overgewicht. Puberteit, andere prioriteiten.. je kent het vast wel. Na 2 jaar ging mijn lijf mij ontzettend dwarszitten, ik was er zó klaar mee. Stap voor stap ging ik mijn leefstijl aanpassen, beginnend met mijn voeding, en met succes!

In 2008 begon ik aan de opleiding Sport en Bewegen, hier is dan ook mijn passie voor fitness ontstaan. Al snel ging ik aan de slag als fitness trainer. De combinatie beweging en voeding vond ik fantastisch – met name hoe dit mijn leven veranderde – en dit wilde ik dan ook graag overdragen op de mensen om mij heen. Tijdens mijn studie ben ik in het vak fitness trainer gerold. Al snel merkte ik dat ik graag meer diepgang zocht; trainingen gericht op het individu, alle details worden hierbij meegenomen. In 2014 ben ik daarom begonnen als zelfstandig personal trainer. Op deze manier kon ik zelf richting geven aan mijn vak en kon ik mij gaan richten op mijn interesses en expertise, namelijk: afvallen/vetverlies, sterker worden en een strakker lijf creëren.

Het was in die tijd nog niet mogelijk om dit binnen de sportschool te doen waar ik werkte, dus ik gaf mijn trainingen buiten en bij clienten thuis. Al snel beperkte dit mijn vrijheid en merkte ik dat ik een vaste, centrale plek nodig had. In 2015 heb ik daarom mijn trainingen verplaatst van buiten en bij clienten thuis, naar Basic-Fit aan de Antillenstraat in Groningen. Op deze manier kan er van ontzettend veel materiaal gebruikt worden. Er kan gebruikt gemaakt worden van de nieuwste apparaten en al het materiaal ligt voor handen. Daarnaast is het een comfortabele thuisbasis met alle voorzieningen die jij je kan wensen. Daarnaast heb ik als trainer natuurlijk mijn eigen materiaal waar alleen wij gebruik van mogen maken. Ook heb ik als personal trainer voorrang, dus wachten totdat er een apparaat vrij is is niet nodig.

Waarom kan ik jou helpen?

Overgewicht, ondergewicht, een atletischer en strakker lijf willen creeren.. alle drie de gevechten heb ik persoonlijk ondervonden. Mijn kennis en persoonlijke ervaring kan ik heel goed gebruiken bij het bereiken van jouw doelstellingen. Natuurlijk is er de theorie die een grote rol speelt, maar aan de andere kant is ieder individu anders en vergt daarom ook weer een aanpak op maat. Met name bij vrouwen weet ik hoe het werkt, ik ken obstakels die je kan tegenkomen en ik weet als geen ander hoe je hier mee omgaat.

Opleidingen, studies en certificaten

  • MBO Sport en Bewegen
  • HBO Sport en Gezondheid
  • Elementaire voedingsleer en dieetleer
  • LAPT certified personal trainer
  • Fitness A
  • Fitness B
  • EHBO

Ben jij eraan toe om jouw leefstijl te veranderen en jouw persoonlijke doelen te behalen?